08.Februar – Sigurnost puna radosti

H.C.Spurgeon

“Ne boj se, jer sam Ja s tobom; ne plaši se, jer sam Ja Bog tvoj; ukrepiću te i pomoći ću ti i podupreću te desnicom pravde svoje.” (Isaija 41:10)

Strah od pada je spasonosan, dok užas nije znak mudrosti. Postoje momenti u životu kada shvatimo da se bez posebne pomoći možemo srušiti. Dobro, evo tu je pomoć: Božija ruka je čvrst i siguran oslonac. Nije samo ruka koja drži nebo i zemlju, nego desnica pravde, koja spaja silu i sposobnost, koja nam je ovde zagarantovana. To nije samo Njegova desnica, nego pravedna desnica, koja je sveta i ispunjava Božanske odluke. Tu ruku će On pružiti da bi štitio svoje vernike. Opasnost može biti užasna, ali naša sigurnost je puna radosti, jer neprijatelj ne može srušiti onog koga Bog na ovaj način brani.

Ako se naša noga ljulja, biće osnažena Njegovom desnicom. Ima li suviše kamenja na našem putu? Silna ruka Njegova nas podržava. Napredujmo dakle hrabro i sa poverenjem, jer nećemo pasti. Oslanjajmo se neprestano na Njegovu ruku koja drži sve. Bog je neće povući, jer je On pravedan i biće veran svom obećanju, veran Njegovom Sinu. Zar to nije razlog da se radujemo?