Mir, sami mir

„Ovo sam vam kazao, da bi U MENI mir imali. U svetu imate nevolju; ali se ne bojte, jer sam ja nadvladao svet“ (Jovan 16:33).

Svi vernici rado prihvataju dobre i lake okolnosti u životu. Ipak, one često proizvode samo lažan osećaj mira i zadovoljstva! Možda baš tada mnogi misle kako imaju mir u Hristu, ne shvatajući koliko se ustvari oslanjaju i pouzdaju u blagostanje svog života.

Neki nalaze mir u stabilnom stanju svoje lokalne zajednice, neki u dobrim propovedima, pomazanom slavljenju Gospoda ili bliskom zajedništvu sa braćom i sestrama… I zato Bog ponekad baš to oduzme da bi svako ko smatra sebe Hristovim sledbenikom sâm uvideo da li je njegov mir u svemu tome, ili zaista u Hristu!

Bog je dopustio da Haldejci razore Judejske gradove i odvedu Božiji narod u ropstvo, ali je dao slavno obećanje da će ih isceliti i pokazati im obilje mira – postojanog mira! (Jer.33:6) Možda i mi danas vidimo kako đavo ima veliki uspeh u razaranju i rušenju onoga što Bog želi da gradi, ali Bog će svojoj deci dati obilje postojanog mira u svemu tome!

Neka zato u MIRU I UZDANJU bude naša sila! (Isaija 30:15) Bez obzira koliko poražavajuće i razočaravajuće izgledalo sve, kada slušamo Gospoda, tada boravimo bezbrižno i tada imamo mir, ne bojeći se zla (Priče 1:33), jer je ON MIR NAŠ! (Ef.2:14)