Solomunovo udaljavanje od Boga (3)

Zac Poonen
(preveo Milenko Isakov)

„Tada ću im otvoreno reći: Nikad vas nisam poznavao.
Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje.“

(Matej 7:23)

Solomun je tokom svog života napisao tri knjige iz Pisma. Priče Solomunove i Pesma nad pesmama su poput novozavetnih knjiga u starom zavetu. Priče su najbolja starozavetna knjiga. Svi mladi bi trebali redovno i često da je čitaju. Sadrži 31 poglavlje. Čitaj svaki dan po jedno poglavlje i to će te sačuvati od mnogo zla.


Pesma nad pesmama je predivna slika naše posvećenosti Isusu Hristu kao Ženiku.


Knjiga propovednikova je napisana nakon što je Solomun zastranio. U toj knjizi on nas upozorava u vezi opasnosti svetovne mudrosti.


Čovek koji je napisao tri divne knjige iz Biblije na kraju je otišao u pakao! Nemojte zamišljati da svako ko ustaje i propoveda divne propovedi odlazi u nebo.


Kako znamo da je Solomun otišao u pakao? Da li je moguće da je Sveti Duh dao da se zapišu dve Solomunove biografije (1.Car. i 2.Dnevnika) i da se ni u jednoj ne spomene da se Solomun pokajao pri kraju svog života, ako on to zaista jeste učinio? Takva tišina je veoma glasna. To nam govori da je Solomun umro nepokajan. Manasija je bio kralj koji je činio mnogo veća zla od Solomuna i u mnogo dužem vremenskom periodu, ali se na kraju svog života pokajao i Sveti Duh to spominje u Pismu (2.Dnevnika 33:12,13). Nezamislivo je da Sveti Duh ne spomene ni na jednom mestu da se Solomun pokajao, ako se to zaista desilo.


Zašto su mnogi Hrišćani toliko željni da „pošalju Solomuna u nebo“? Zato što zamišljaju da će svako ko služi Gospodu definitivno ići u nebo, bez obzira kako živi. Isus je rekao da će mnogi doći u poslednji dan i reći: „Gospode, prorokovali smo u Tvoje ime, izgonili smo demone u Tvoje ime, činili smo čuda u Tvoje ime!“ Međutim, Gospod će im reći: „Idite od mene, vi koji činite bezakonje“ (Matej 7:22,23). Solomun će takođe doći pred Gospoda tog dana i reći: „Gospode, napisao sam tri knjige Biblije koje su blagoslovile milione ljudi“, a Gospod će mu reći isto što i ostalima: „Idite od mene, vi koji ste živeli u grehu!


Neka Solomunov život bude svima nama upozorenje. Pavle je rekao: „Mogu propovedati drugima, ali na kraju sâm biti diskvalifikovan!“ (1.Kor.9:27).