25.januar – On sluša iskreno kajanje

H.C.Spurgeon

“Bejah zgrešio i što je pravo izvrnuo, ali mi ne pomože. On izbavi dušu moju da ne otide u jamu, i život moj da gleda svetlost.”
(Jov 33:27-28)

Evo jedne istinite reči izgovorene iz iskustva Božijeg čoveka, koja se može uzeti kao obećanje.

Ono što je Bog uradio i što još uvek radi, nastaviće da radi dok traje ovaj svet. On će primiti sve one koji dolaze k Njemu sa iskrenim kajanjem od greha; Njegove oči neprestano traže da otkriju one koji nemaju mira zbog svojih greha.

Zar ne možemo i mi koristiti isti rečnik? Zar nismo i mi lično zgrešili, toliko da možemo da kažemo: “Bejah zgrešio”? Zgrešili smo našom voljom, pokvarivši sve što je bilo pravo? Da li sam shvatio da nema nikakav dobitak u mom grehu, nego večna pogibija? Onda idimo kod Boga sa iskrenim kajanjem. On ne traži više. Mi ne možemo uraditi manje. Pokajmo se, oslonivši se na ovo obećanje, u Ime Gospoda Isusa. On će izbaviti dušu moju iz jame i daće nam život i svetlost. Zbog čega da se obeshrabrimo? Zašto da se dvoumimo? Bog ne omalovažava ponizne duše. Onom koji je kriv može biti oprošteno. Onaj koji zaslužuje osudu, može dobiti potpuno oproštenje!