24.januar – Čuvar naših koraka

H.C.Spurgeon

“Korake svojih pobožnih čuva on dobro.”
(1 Samuilova 2:9)

Put je klizav i noge su slabe, ali Gospod će ih ojačati. Ako se mi, Njegovi voljeni, predamo Njemu, kroz samo jedan čin poslušnosti i vere, On će biti naš čuvar. Ne samo da je “anđelima svojim naredio da nas čuvaju, da nam noge ne zapnu o kamen”, nego sâm On čuva naše korake. On će čuvati naše korake od svakog pada, tako da naša haljina ostane bez mrlje i bez greha, i da se našoj duši nešto ne desi, da ne damo razlog našem neprijatelju da priča loše o nama.

On će čuvati naše korake da ne lutaju i čuvaće ih da ne idu putem lutanja, putem ludosti, ili šorokim putem, navikom ovoga sveta.

On će ih čuvati od udaranja i oticanja zbog toplote i dužine puta.

On će čuvati naše korake od rana: obuća će nam biti od gvožđa i mesinga, da čak i ako zgazimo na oštricu mača ili na zmijske glave, nećemo patiti.

Konačno, On će nam izbaviti noge iz zamke i nećemo ostati zarobljeni mamcima i zamkama koje će nam pružiti prevarljive neprijateljske sile. Sa takvim obećanjem, moći ćemo da napredujemo i da uopšte ne odustajemo, da trčimo i da se ne umaramo. Onaj koji te čuva je veran, On će te izbaviti od svakog zla.