14.Februar – Okružen milošću

H.C.Spurgeon

“Mnogo muke ima bezbožnik, a koji se uzda u Gospoda, oko Njega je milost.” (Psalam 32:10)

Lepa nagrada osigurana poverenjem! Gospode, daj mi to u potpunosti! Čovek koji ima pouzdanje oseća se i grešan više od bilo koje duše; ali evo, blagodat mu je spremna. On zna da ne zaslužuje milost, ali ona je nad njim i data mu je u izobilju. Gospode, molim te, daj mi tu blagodat da verujem Tebi!

Pogledaj, dušo moja, kakva zaštita ti je spremna! Kao što je kralj okružen vojnicima, isto tako si ti okružen Njegovom milošću. Napred, nazad i sa svih strana možeš videti ovu zaštitu blagodati. Ti se nalaziš baš u sredini, ako ostaješ u Gospodu Isusu.

Kakav vazduh dišeš, dušo moja! Kao što si okružen vazduhom koji dišeš, isto tako si okružen Božijom ljubavlju. Za zlog su spremljena velika zla; ali tebi je Bog spremio toliko blagodati da se nevolje više ni ne pominju. David kaže: “Vi, pravedni, radujte se u Gospodu i veselite se, pevajte od radosti vi svi sa pravednim srcem.” I slušajući ovaj poziv, moje srce će iskazati svoju radost. Kao što si me Ti okružio svojom milošću, tako ću ja okružiti Tvoj oltar mojim pesmama zahvalnosti.

Pretraga:

Sedmična poruka – prijava:

Povezani članci: