Naslovna > Propovedi > Tekstualne propovedi > Božija obećanja > 25.januar - On sluša iskreno kajanje

Glavni meni

25.januar - On sluša iskreno kajanje Štampa
Napisao H.C.Spurgeon   
“Bejah zgrešio i što je pravo izvrnuo, ali mi ne pomože. On izbavi dušu moju da ne otide u jamu, i život moj da gleda svetlost.”
(Jov 33:27-28)

Evo jedne istinite reči izgovorene iz iskustva Božijeg čoveka, koja se može uzeti kao obećanje.

Ono što je Bog uradio i što još uvek radi, nastaviće da radi dok traje ovaj svet. On će primiti sve one koji dolaze k Njemu sa iskrenim kajanjem od greha; Njegove oči neprestano traže da otkriju one koji nemaju mira zbog svojih greha.

Zar ne možemo i mi koristiti isti rečnik? Zar nismo i mi lično zgrešili, toliko da možemo da kažemo: “Bejah zgrešio”? Zgrešili smo našom voljom, pokvarivši sve što je bilo pravo? Da li sam shvatio da nema nikakav dobitak u mom grehu, nego večna pogibija? Onda idimo kod Boga sa iskrenim kajanjem. On ne traži više. Mi ne možemo uraditi manje. Pokajmo se, oslonivši se na ovo obećanje, u Ime Gospoda Isusa. On će izbaviti dušu moju iz jame i daće nam život i svetlost. Zbog čega da se obeshrabrimo? Zašto da se dvoumimo? Bog ne omalovažava ponizne duše. Onom koji je kriv može biti oprošteno. Onaj koji zaslužuje osudu, može dobiti potpuno oproštenje!

 

Biblijski stih

"A Isus im reče: ja sam hleb života: koji meni dolazi neće ogladniti, i koji mene veruje neće nikad ožedniti"

(Jovan 6:35)